מיסוי במסחר באינטרנט – מה העלויות האמיתיות
הסחר באינטרנט המכונה המסחר האלקטרוני מייחס לביצוע מכירות ועסקאות של שירותים ומוצרים שונים ברשת האינטרנט. משנה שלנה הולכת וגדלה שיעור העסקאות המבוצעות באתרי המכירות הבינלאומיים כמו אמזון, איביי, עלי אקספרס ועוד רבים.
המכירות באינטרנט מטבע הדברים מעוררים שאלות רבות הקשורות אל מיסוי במסחר באינטרנט. בשורות הבאות תוכלו ללמוד על זה קצת.
כמו מדינות רבות בעולם, גם בישראל שיטת המיסוי ביחס לתושבי הארץ היא פרסונאלית וביחס לתושבי חוץ הפועלים בה היא מתייחסת בשיטת מיסוי טריטוריאלית.
צורת תשלום המס
תושבי ישראל שכאמור, מחויבים בשיטת מס פרסונאלית, מחויבים בתשלום מיסים על כלל ההכנסות שלהם בין בארץ ובין על עסקאות המבוצעות בחול ובין אם הם התבצעו באינטרנט. על כן, כל אזרח ישראלי שמבצע עסקאות ברשת האינטרנט, מחויב לדווח גם על הכנסות אלו לרשויות המס בארץ וכמובן לשלם עליהם מס כנדרש.
חובה זו מתייחסת גם למי שביצע עסקה אחת בלבד באופן חד פעמי ואפילו אם מדובר על הכנסה נמוכה. כמו כן, אין כל קשר לאופן בו התבצעה העסקה ולאמצעי התשלום: בהעברה בנקאית או בכרטיס אשראי, בצ'ק או במזומן ואפילו באמצעות ביטקוין או כל מטבע דיגיטלי אחר. כמובן שהיא גם לא קשורה לארצו של הקונה, המס הוא אותו דבר גם לתושבים ישראלים וגם לתושבים זרים.
ניכוי מיסוי מסחר באינטרנט
יחד עם זאת, עדיין ניתן לנכות מהתשלום את ההוצאות הכרוכות בביצוע העסקה, אשר מותרות גם על פי החוק הישראלי, כמו למשל: עלויות רכישת המוצר, עלות הכרוכה שמשלוח המוצר בגלל יבוא או יצוא הסחורה, עמלות בנק ועלויות המרה, עמלות מכירה לבעלי אתר האינטרנט ועוד.
תושבי חוץ לעיתים יכולים להיקלע למצב שהם יצטרכו לשלם אף כפל מס.
לסיכום, תמיד מומלץ להיוועץ עם איש מקצוע מומחה ובפרט עם רו"ח בקיסריה שיסייע לכם בהבנת מיסוי במסחר באינטרנט.