איך קובעים את גובה המזונות?
כל ילד שהוא מוגדר כקטין, זכאי לקבל מזונות ילדים. זאת אומרת שההורים שלו אמורים לדאוג לו למזונות שהוא זקוק להם. לא משנה מה הם היחסים בין ההורים. בן אם הם נשואים ובין אם לא. אנחנו יודעים כי בכל מה שקשור לתשלום דמי מזונות יש הרבה מאוד וויכוחים וגם מאבקים אשר מתנהלים ברוב רובם של המקרים בהם שנם גם ילדים בתמונה כשההורים מבקשים לפרק את החבילה ביניהם.
לא משנה היכן מתנהל התהליך. גם כאשר זה נעשה בבית הדין וגם כאשר זה נערך בין תלי בת המשפט. מדובר בהחלט בנושא בעייתי ומורכב וברוב רובם של המקרים זה הופך להיות סלע המחלקות הכי משמעותי בכל מה שקשור לנושא הגירושין, עוד בנושא באתר זה.
קובעים את דמי המזונות
מדרך העולם, אנשם שמגיען למצב של גירושין, הם איכשהו מגיעים גם למצב של ירידה משמעותית ברמת החיים. מסיבה זו הדבר ישפיע באופן אוטומט גם על איכות החיים.
כך שגם דמי המזונות יושפעו מהדבר ולא פעם התוצאה תהיה כי דמי המזונות יהיו נמוכים יותר ביס לציפיות של בן הזוג המחזיק במשמורת על הילדים.
ישנם כמה וכמה פרמטרים שאו מרכיבים את גובה דמי המזונות ומהם אי אפשר לזוז.
- גילאי הילדים.
- צרכיהם הבסיסיים של הילדים.
- התחשבות בצרכים מיוחדים של הילדים אשר הם עשויים להזדקק להם בהמשך.
יש את הכללים שחלים בהתאם דין העברי כאשר הדין מחייב כל יהודי. למעשה חיוב מזונות ילדים זה חיוב שמוטל על האב בלבד והוא זה שאמור לדאוג למזונות ילדיו עד שהם יגיעו לגיל 15.
נוכל לחלק את הדבר לשלושה קטגוריות
- קטינים עד גיל 6 – כל אב חייב לפרנס את ילדיו עד הגיעם לגיל שש, זאת גם אם אין לו למעשה הכנסה קבועה.
- ילדים מגיל 6 עד 15 – בטווח גילאים אלו מחויב האב בסיפוק הצרכים ההכרחיים של הילד ובנושא מזונות מוטל העול על שני ההורים מדין צדקה.
- בגילאים 15 עד 18 נחשבות הוצאות הילד מדין צדקה ועל כן שני ההורים יתחלקו בנטל שווה בשווה.